Her er 5 grunde til gældssanering

 Her er 5 grunde til gældssanering

En gældssanering er et godt redskab til at få et overblik over din økonomi. Det er en fordel, hvis du har flere forskellige kreditorer, og hvis du har svært ved at få styr på din økonomi. Derudover er der flere andre fordele ved at gøre gældssanering. Her er fem af dem.

1. Du får et bedre overblik over din økonomi

Med gældssanering får du bedre overblik. Det gælder især, hvis du har mange forskellige kreditorer, hvor det ofte kan det være svært at få et overblik over din økonomi. Gældssaneringen gør, at du får samlet din gæld ét sted. Du skal i stedet betale til én kreditor, og du skal kun betale ét beløb hver måned.

2. Du bliver hurtigere gældsfri

Med en gældssanering får du nedsat din samlede gæld til et beløb, som du rent faktisk er i stand til at betale. Betalingen sker herefter gennem en afdragsordning, hvor du betaler ét månedligt beløb, som fordeles mellem dine kreditorer. Afdragsordningen løber typisk over en periode på 5 år.

3. Du kan få en lavere månedlig ydelse

Når din gæld bliver nedsat, får du typisk også et større beløb til rådighed hver måned, da du ikke længere skal betale et lige så stort beløb hver måned til din gældsafvikling som tidligere. Med et større rådighedsbeløb bliver der skabt luft i din økonomi, og du kan måske slippe nogle af bekymringer om, hvorvidt der er nok penge til at dække de basale udgifter.

4. Du slipper for presset

Det kan være et stort psykisk pres at modtage breve, opringninger og mails fra forskellige kreditorer, som du skylder penge. Bliver du tildelt gældssanering, vil du fremover undgå, at dine kreditorer kontakter dig. En gældssanering omfatter som regel aftaler med alle dine kreditorer, og de vil derfor ikke længere forsøge at komme i kontakt med dig for at få deres penge.

5. Du kan få en akut økonomisk rådgivning

Ved gældssanering vil du ofte samtidig kunne blive henstillet til akut økonomisk rådgivning. Måske skal du have hjælp til at lægge et budget, så du kan få et overblik over indtægter og udgifter. På den måde undgår du, at dine udgifter overstiger dine indtægter, og at du ender i gæld igen.

Konklusion

En gældssanering er en god mulighed for at komme ud af gæld, og det kan være en rigtig god idé, hvis du har svært ved at få styr på din økonomi. Det er en god idé at søge professionel hjælp, hvis du har brug for at få styr på din økonomi. Hvis du ønsker at høre mere om gældssanering, kan du kontakte en gældsrådgiver.

Morten

Related post